Проф. Михаил Константинов избухна: Ще се изселя от София

Ще бъдат ли касирани изборите в столицата?

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: БГНЕС

 Най-големият изборен спец у нас проф. Михаил Константинов избухна в ефира на bTV и заяви, че ще се изсели от София. Причината е хаосът с изборния резултат в столицата, невъзможността СОС да работи и вероятността да има нови избори в града.

 

"Разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова е доста малка – 4500 гласа. При 1600 секции това са по 2-3 гласа на секция. Ако се констатират нарушения, които са в посока, че разликата се нулира, тогава съдът може да касира изборите, а президентът да насрочи нови избори. Това се е случвало многократно в малки населени места. Ще бъде срам и безобразие, ако в София се случи такова нещо", коментира бившият председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

 

"Повторното броене при големи избори е кошмар, който не трябва да се допуска. Всяко второ броене носи нов резултат. Третото ще донесе трети. Ако комисията каже, че има груби нарушения, изборите ще се касират. Тогава ще се повдигне въпросът – какво брои сега комисията и експертите? Те броят бюлетини, които са съхранявани по ненадежден ред. Те се съхраняват в мазето. Такива чували са мокри. Текла е вода отгоре. Яли са ги мишките. Това са никакви документи. Затова партиите трябва да си гледат работата по време на изборите", добави експертът.

 

"В много по-малки общини хората се събраха, седнаха и направиха. Това е безотговорно. Не трябва да има повече избори в София. Това е безобразие. Аз ще се изселя от София – това е срам. Трябва да се отнесат отговорно. Това е подигравка с избирателите", категоричен е Михаил Константинов по отношение на кризата с избор на председател на Столичния общински съвет и блокираната му работа.

Още от "София"

Четирима подсъдими са осъдени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел

С помощта на чужди граждани е трябвало да набира мигранти и да им осигурява незаконно подслон и транспорт във вътрешността на страната до превеждането им към други държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени