Прокуратурата разкри подробности за откритите край Банкя човешки останки

Вече е установена самоличността на един от починалите

Установена е самоличността на един от починалите, чието тяло беше открито сред тленните останки край Банкя. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на Софийската градска прокуратура и СДВР. Вече са разпитани негови роднини. Няма данни са насилствено причинена смърт, съобщава Дарик.

 

Задържан е мъж, който е обвинен в измама. На обвиняемия е била платена сума от 1000 лева за извършване на кремация на останки. Близките на идентифицирания починал мъж дори получили урна с прах. 
 
Мъжът, който е бил идентифициран, е възрастен, който не поддържа връзка със синовете си. Живял в град Банкя под наем, починал е в болнично заведение, но неговите двама синове са били уведомени за смъртта и са превели пари за кремация към съответната фирма. След месец те са получили урна, но не и информация дали действително е извършена кремация на техния баща.
 
Обвиняемият не се признава за виновен, а твърди, че е станала грешка. Всички възможни версии ще бъдат проверени. Изясняват се обстоятелствата, както и идентификацията на останалите тела.
 
Седемте тела, заровени в гориста местност край София, бяха открити от местен жител на 23 май. При извършения оглед първоначално са установени в плитък гроб останки на трима души, а отдолу – още четирима.
 
Според обвинението подобно дело е прецедент. Заради това то е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура.
 
Преди да стане обвиняем, заподозреният е загатнал, че има още заровени тела, но след като е привлечен като обвиняем, той не повтаря думите си.
 
От СДВР уточниха, че районът е отцепен и при разравянето на общо две места в същата местност са намерени човешки останки. Три от труповете са от женски пол, а четири - от мъжки. До този момент експертите казват, че няма данни за насилствена смърт, но не може да се каже напълно категорично все още поради напредналия стадий на трупно разложение. Предстоят да се назначат токсикологични експертизи.
 
Тленните останки са намерени в село Клисура, близо до град Банкя, около старо гробище, който не е действащо. Има първоначални данни, че има още тленни останки, но разследващите не се ангажират с конкретно число.

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС: Извънредна комисия за приет от СОС годишен отчет за качеството на атмосферния въздух и непрекъснато подобряващ

За пета поредна година от 2019 г. досега продължава тенденцията за постигане на съответствие на нормата от 40 мг/м3 за средногодишната концентрация за ФПЧ10

Прочетете повече прочетете повече

Министър Стефан Димитров: Войната в Украйна постави Черноморския регион на линията на ново разделение между Русия и Запа

Министър Димитров подчерта, че България ще продължи да подкрепя Украйна в нейните усилия за постигане на справедлив и устойчив мир

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени