Протест на футболни фенове блокира ключови столични булеварди! Полицията използва водно оръдие, докато от феновете летяха бомбички, камъни и бутилки!

Шествието затвори и кръстовището на "Орлов мост"

Протест на футболни фенове блокира ключови столични булеварди
Протест на футболни фенове блокира ключови столични булеварди Източник: Георги Димитров

Футболни протести затвориха ключови булеварди в столицата. МВР предприе драконовски мерки преди мача България - Унгария, който ще се играе на Националния стадион "Васил Левски", предава NOVA. Пистолет, боксове, палки и спрейове иззе полицията на контролните пунктове около Националния стадион "Васил Левски". Протестите са охранявани от около 1600 полицаи.

 

Шествието на ЦСКА започна от "Българска армия" и блокира движението по "Орлов мост". В същото време откъм улица "Гурко" се е събрала група от фенове на "Левски" и гости от Унгария. Пред Софийския университет също има група от протестиращи, които са дошли извън София, като предстои те да се насочат към стадиона.

 

Полицаи
Полицаи Източник: БГНЕС

Задръстване има и на бул. "Васил Левски" в центъра на столицата. Полицаи регулират движението, а градският транспорт се движи със закъснение. От МВР съобщиха, че временно е затворено движението по бул. "Цар Освободител" от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до бул. "Васил Левски" и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" от Орлов мост до ул. "Граф Игнатиев".

 

Превозните средства на градския транспорт са пренасочени по обходни маршрути, съответно:

Автобусите идващи от "Младост" и "Дружба" са отклонени през кръговото кръстовище на телевизионната кула по бул. "Алея Яворов", бул. "Драган Цанков" и бул. "Цариградско шосе".

 

Тролейбусите, идващи от "Младост" и "Дружба", обръщат на кръстовището на 4-ти километър, а тези от кв. "Х. Димитър" обръщат на кръговото кръстовище на Паметника на Васил Левски и обратно по маршрута си.

 

Двубоят ще се играе пред празни трибуни.

 

През последните минути - има напрежение пред Националния стадион. Полицията използва водно оръдие, докато от феновете летяха бомбички, камъни и бутилки. Недоволните успяха да счупят поставените на място ограждения. 

 

Още от "София"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени