Протест срещу мерките на Кацаров и сертификатите блокира "Орлов мост"

Изключително възмутително се погазват гражданските ни права, заявяват протестиращи

Блокираният Орлов мост
Блокираният Орлов мост Източник: БГНЕС
Протест срещу новите мерки на служебния здравен министър Стойчо Кацаров блокира центъра на столицата. Демонстрантите първоначално се събраха пред здравното министерство, след като блокираха булевардите "Мария Луиза" и "Александър Стамболийски", а част от тях се отправиха на шествие. 
 
Протестът пред здравното министерство
Протестът пред здравното министерство Източник: БГНЕС

Демонстрантите са срещу въвеждането на зелените сертификати, които влизат в сила от утре. "Изключително възмутително се погазват гражданските ни права. Има страшно много слаби места и пропуски в начина, по който се организират противоепидемичните мерки", коментираха хората от протеста пред БНР.
 
"Заповедите на правителството в момента са абсолютно против всякакви демократични практики. Аз нямам против ваксините, нека всеки да се ваксинира, но това да остане само наш, личен избор, а не да бъдем принуждавани, ръцете ни да бъдат извивани", заяви друг от присъстващите.
 
БГНЕС съобщава, че един човек от протестиращите е задържан от милиционерите на хунтата. Малко след 19 часа протестиращите блокираха и Орлов мост в центъра на столицата. Малко след 20 часа блокадата се премести на кръстовището пред Софийския университет..

 

Още от "София"

Зърнопроизводителите бесни заради заплаха на Кирил Петков, на крачка да подкарат тракторите към София

Според тях изказването на Киро Харварда противоречи на функционирането на механизмите на финансиране в рамките на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени