Протест срещу мерките на Кацаров и сертификатите блокира "Орлов мост"

Изключително възмутително се погазват гражданските ни права, заявяват протестиращи

Блокираният Орлов мост
Блокираният Орлов мост Източник: БГНЕС
Протест срещу новите мерки на служебния здравен министър Стойчо Кацаров блокира центъра на столицата. Демонстрантите първоначално се събраха пред здравното министерство, след като блокираха булевардите "Мария Луиза" и "Александър Стамболийски", а част от тях се отправиха на шествие. 
 
Протестът пред здравното министерство
Протестът пред здравното министерство Източник: БГНЕС

Демонстрантите са срещу въвеждането на зелените сертификати, които влизат в сила от утре. "Изключително възмутително се погазват гражданските ни права. Има страшно много слаби места и пропуски в начина, по който се организират противоепидемичните мерки", коментираха хората от протеста пред БНР.
 
"Заповедите на правителството в момента са абсолютно против всякакви демократични практики. Аз нямам против ваксините, нека всеки да се ваксинира, но това да остане само наш, личен избор, а не да бъдем принуждавани, ръцете ни да бъдат извивани", заяви друг от присъстващите.
 
БГНЕС съобщава, че един човек от протестиращите е задържан от милиционерите на хунтата. Малко след 19 часа протестиращите блокираха и Орлов мост в центъра на столицата. Малко след 20 часа блокадата се премести на кръстовището пред Софийския университет..

 

Още от "София"

София получава 1 млн. повече за сигурност и засилено видеонаблюдение по настояване на Ваня Тагарева от ГЕРБ-СДС

Има проблем със софтуера на камерите на Столична община - камерите на Столична община са 3800, като от месеци те не се поддържат и 400 от тях не работят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени