Провалът на Терзиев и сие продължава - София посрещна понеделник сутрин със заледени, непочистени тротоари и паднали дървета

Във вътрешността на кв. Лагера е истински погром - множество дървета са се прекършили и са смазали коли. Цяло чудо е, че няма пострадали граждани.

Паднали дървета в центъра на София
Паднали дървета в центъра на София

Вълна от недоволство продължава да залива социалните мрежи в понеделник сутрин, след като десетки софиянци се събудиха и видяха картината в столицата в началото на работната седмица - коли под паднали клони и дървета, непочистени квартални улици, липса на ток, непроходими и заледени тротоари.

 

Непочистени улици и паднали дървета в София
Непочистени улици и паднали дървета в София Източник: Facebook

Част от падналите клони се местят до контейнерите за смет и се очаква да бъдат извозени. За предходното денонощие са обработени над 100 сигнала за счупени клони и паднали дървета.

 

Изключително тежка е обстановката в прилежащите села край столицата, но и в самия център, където под тежестта на снега са паднали множество дървета. 

 

По протежението на бул. Цар Борис III в столицата има аварирали автомобили, локалното платно продължава да е трудно проходимо заради непочистване.

 

Паднали дървета в софийски квартал`
Паднали дървета в софийски кварталИзточник: Facebook

Във вътрешността на кв. Лагера е истински погром - множество дървета са се прекършили и са смазали коли. Цяло чудо е, че няма пострадали граждани.

 

"Днес на терен са седем екипа, за да отстраним всички проблеми, възникнали на територията на столицата", обясни пред bTV Кристиян Иванов, който е зам.-директор на "Аварийна помощ и превенция" към Столична община. Той допълни, че към момента масовият градски транспорт се движи по график.  

 

Паднали дървета в софийски квартал
Паднали дървета в софийски квартал Източник: Facebook

"Експерти от дирекция "Зелени системи" и еколозите от районните администрации ще извършат в идните дни оглед на дърветата на цялата територия на столицата. Там където е необходимо, ще бъде извършена санитарна сеч, за да се предотвратят трагични инциденти", обясни и инж. Николай Недялков, който е директор на Столичен инспекторат.

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени