Съдът даде ход на делото срещу Димитър Любенов, убил французин на Околовръстното в София

Kа 25.09.2022 г., около 03:50 ч., jfx управлявал автомобил на ул. "Околовръстен път" след употреба на кокаин и алкохол със скорост 195 км/ч, при разрешена скорост 80 км/ч.

Околовръстно шосе в София
Околовръстно шосе в София Източник: Zonanews

Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото срещу Димитър Любенов, обвинен от Софийска градска прокуратура (СГП) и насрочи разглеждането му по същество за 05.06.2024 г.

 

Димитър Любенов е предаден на съд за това, че на 25.09.2022 г., около 03:50 ч., управлявал автомобил на ул. "Околовръстен път" след употреба на кокаин и алкохол със скорост 195 км/ч, при разрешена скорост 80 км/ч.

 

В състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, предизвикал катастрофа с движещия се пред него автомобил, вследствие на което французин загина, а двама получиха телесни увреждания.

 

Изготвеният от СГП обвинителен акт е внесен в съда на 09.02.2024 г. Досъдебното производство е образувано на 25.09.2022 г. Разследването по делото е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Още от "София"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени