Съдът нареди "Пирогов" да даде информация по казуса "Даная"

Ръководството на болницата трябва да плати и над 1000 лева за разноски по делото

УМБАЛСМ "Н.Пирогов"
УМБАЛСМ "Н.Пирогов" Източник: Zonanews

Болница "Пирогов" е осъдена на последна инстанция да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи, от което изтече аудиозапис с изказвания и заплахи срещу членове на фондация "Даная", предаде БНР.

 

Ръководството на болницата трябва да плати и над 1000 лева за разноски по делото, спечелено от майката на Даная Ани Стоянова в Административния съд в Благоевград. Информацията за заседанието, проведено на 1 февруари, е поискана по Закона за достъп до обществена информация.

 

Въпросите, изпратени от фондация "Даная", са 23. Сред тях: дали е обсъждан случаят с починалото преди година в Пирогов момиче, отправяни ли са закани срещу майката Ани Стоянова и срещу Кремена Кунева, отразено ли е това в протокола от заседанието.

 

Иска се и самият протокол. Присъствали ли са външни лица на заседанието и как участието на началници на клиники и отделения се съвместява с осигуряване на здравето на пациентите, също са сред въпросите. 

Молбата за информация е получила отказ от директора на болницата д-р Валентин Димитров.

 

съдебното решение той е задължен да отговори на поставените въпроси в 14-дневен срок от уведомяването за това решение. Сумата от 1010 лева, която "Пирогов" е осъдена да плати, ще бъде дарена за лечение на дете в чужбина, съобщиха от фондация "Даная". 

 

Още от "София"

Четирима подсъдими са осъдени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел

С помощта на чужди граждани е трябвало да набира мигранти и да им осигурява незаконно подслон и транспорт във вътрешността на страната до превеждането им към други държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени