Съдът пусна на свобода Иво Димитров, поругал гроба на патриарх Неофит

Роденият в Добрич Иво Димитров обяви пред съда, че няма пари за адвокат и не може да работи

Софийски районен съд
Софийски районен съд Източник: Zonanews

Софийският районен съд пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит пред църквата "Св. Неделя" Иво Димитров.

 

Роденият в Добрич Димитров обяви пред съда, че няма пари за адвокат и не може да работи. И разказа, че живее до катедралния храм "Св. Александър Невски". Там му било добре, не краде, спи в подлеза и няма телефон, съобщи БНТ. Мъжът не е осъждан. Учил е до пети клас, работил е по гробищата.

 

По думите на адвоката му психиатърът д-р Симов, който е провел среща с обвиняемия чрез видеоконферентна връзка, имал първоначални впечатленията, че Иво Димитров страда от шизофрения. Затова е лежал в болница.

Служебният защитник поиска експертиза, която да отговори на въпроса дали Димитров наистина страда от психично заболяване.

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени