Съдът върна Георги Кузмов като кмет на столичния район "Оборище"

Сегашното решение на съда обаче може да се обжалва пред Върховния административен съд от Общинската избирателна комисия-София в седемдневен срок

Георги Кузмов
Георги Кузмов Източник: ПП "Продължаваме Промяната"

Административният съд - София постанови в петък възстановяването на длъжност на отстранения от Общинската избирателна комисия-София кмет на столичния район "Оборище" Георги Кузмов. Така съдът се произнесе в полза на Кузмов, който обжалваше решението за свалянето на поста на Кузмов по сигнал на ГЕРБ-СДС, заради участието му в две фирми.

 

Връщането му става ден, след като общината назначи Милена Алексиева за временен кмет начело на "Оборище". Сегашното решение на съда обаче може да се обжалва пред Върховния административен съд от Общинската избирателна комисия-София в седемдневен срок.

 

Кузмов аргументира жалбата си с това, че не участва пряко в управлението на две рекламни агенции. Съдът приема мотивите му за основателни, защото той не е управител, контрольор, прокурист, ликвидатор или член на управителния съвет на тези дружества. Така той не противоречи на член 41 от закона за местната власт.

 

Отхвърля се и другия аргумент на ОИК-София, че Кузмов не е уведомил за участието си в двете фирми в 30-дневен срок. Той е подал декларация, но по член 49, в което е посочил участието си, се посочва в решението на АССГ.

Още от "София"

Протест в Княжево: Граждани се борят за запазване на минералната баня и вода

Протестиращите изразиха сериозни опасения, че банята, която е част от културното наследство на София, може да бъде разрушена поради интереси от инвеститори, които планират ново строителство на нейно място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени