Съветници от ГЕРБ в СОС с тежки обвинения към Борис Бонев

Днес молят Ваня Григорова, която определиха като "руския президент Владимир Путин на прага на София", за политическа подкрепа в Общинския съвет, възмутен е Хекимян от изявленията на Борис Бонев

Пресконференция на съветници от ГЕРБ в СОС
Пресконференция на съветници от ГЕРБ в СОС

Общинските съветници от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) - Георги Георгиев, Антон Хекимян и Мирослав Боршош дадоха брифинг, където съобщиха, че няма да подкрепят кандидата на ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев за председател на Съвета. Вчерашният ден бе изгубен за работата на СОС, провело се едно гласуване с предварително известен край, посочи Георги Георгиев, който е и бивш председател на Съвета.

 

На основна атака в брифинга в централата на ГЕРБ беше подложена именно номинацията на ПП-ДБ-СС Борисов Бонев. В негови изказвания от ГЕРБ чули, че той търси подкрепа за председателското място в СОС от БСП и "Възраждане". Това поведение е неприемливо и несериозно и може би предварително подготвена сглобка, изтъкна той, като даде пример, че такава общинска сглобка имало вече във Варна.

 

"Едни объркани хора се опитват да намерят решение, което не знаят какво е", оцени Георги Георгиев, който настоя лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, които са депутати, да кажат оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с "Възраждане" в Столичния общински съвет. Георги Георгиев запита задочно Борис Бонев дали все още смята Ваня Григорова и БСП за екстремисти и в деня след местните избори, и днес 14 ноември.

 

Антон Хекимян, който бе номинацията на ГЕРБ за кмет на София, също смята, че през последните няколко часа се развива поредното политическо лицемерие в СОС. Днес молят Ваня Григорова, която определиха като "руския президент Владимир Путин на прага на София", за политическа подкрепа в Общинския съвет, възмутен е Хекимян от изявленията на Борис Бонев.

 

"Къде е кметът на София в този момент? Къде е Васил Терзиев? Той трябва да даде отговор на въпроса упълномощен ли е Борис Бонев да търси подкрепа от БСП и "Възраждане", настоя Антон Хекимян.

 

"Ние постове и разговори с вас не искаме. Ние не искаме да имаме разговори с вас по темата за София", обърна се пак задочно към ПП-ДБ Хекимян.

 

Мирослав Боршош призова "софиянците да си лягат". Събудихме десните хора, избрахме Васил Терзиев за кмет на София и сега всички, които избраха Терзиев, получават Ваня Григорова, посочи Боршош.

Още от "София"

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Работещи в болница "Пирогов" протестират срещу решение на комисия за избор на началник на Клиниката по детска хирургия

Към настоящия момент решението е проф. Шивачев да продължи да бъде началник на Клиниката по детска хирургия, заяви проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени