Сблъсък между привърженици на ВМРО и ГЕРБ пред къщата на Борисов в Банкя (ВИДЕО)

Там бяха депутати и членове на ГЕРБ, които обясниха на Ангел Джамбазки, че всички изисквания на България ще бъдат включени във френското предложение

Ангел Джамбазки и Георг Георгиев
Ангел Джамбазки и Георг Георгиев Източник: Скрийншот/Facebook

ВМРО свикаха протест пред дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Джамбазки обясни, че ВМРО са търсили среща с бившия премиер, за да обсъдят решението на ГЕРБ, но тъй като не са успели да установят контакт, са отишли пред неговата къща.

 

"Дойдохме да се видим с него, той от своя страната беше организирал свои съмишленици, които да го защитават”, каза Ангел Джамбазки. Двете групи стигнаха до словесни нападки и физически сблъсък, които доведоха до няколко разкъсани тениски. 

 

Там бяха депутати и членове на ГЕРБ, които обясниха на Ангел Джамбазки, че всички изисквания на България ще бъдат включени във френското предложение, както и всички изисквания на държавата ни, които ясно са описани в Договора за добросъседство.

 

Георг Георгиев обясни на европедупатът от ВМРО Ангел Джамбазки, че ако не са се намесили навреме, то Кирил Петков е можел еднолично да свали ветото, както е обещавал без да защити националния интерес.

 

Джамбазки също даде от своя страна предложения, които трябва да залегнат в документите. ООт ГЕРБ ги увериха, че всичко, което правят в момента е именно да защитят националния интерес на страната ни, а гарант ще бъде целия Европейски съюз.

 

Десислава Атанасова покани Джамбазки в кабинета си и да запишат заедно всички подробности, защото толкова години са работили заедно по този въпрос и няма по никакъв начин да предадат националния интерес.  

 

 

Още от "София"

Последни новини

Най-четени