СДВР до кмета Терзиев: Да се преустанови новата организация на движение при НДК, не отговаря на закона

Пътната полиция ще приложи правомощията си

Новата организация на движение по бул. "Патриарх Евтимий"
Новата организация на движение по бул. "Патриарх Евтимий" Източник: Zonanews

Столичната община трябва да изпълни определението на Върховния административен съд (ВАС) и да преустанови въвеждането на новата организация на движение по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий", и ул. "Проф. Фритьоф Нансен". Това се казва в разпореждане на СДВР.

 

СДВР е изпратила разпореждането до заместник-кмета на Столична община г-н Илиян Павлов на 24 юни. В него се посочват задължителни за изпълнението действия. Едно от тях – със срок до 27 юни – става дума за обезопасяване на участъците по посоченото трасе.

 

СДВР-Пътна полиция
СДВР-Пътна полиция Източник: Zonanews

На 25 юни, отдел "Пътна полиция"- СДВР е изпратил и сигнално писмо до кмета на СО г-н Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са изградени съгласно действащото законодателство в България и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата, отворени за обществено ползване.

 

"Изисква се в кратки срокове столичният отдел "Пътна полиция" да бъде уведомен за предприетите действия, произтичащи от чл. 3, ал. 1 от ЗДвП. В заключение в сигналното писмо до столичния кмет се посочва, че ако не се получи отговор за предприети действия, отдел "Пътна полиция" ще приложи правомощията си съгласно чл. 165, ал.1, т. 3 от ЗДвП", заявяват от СДВР. 

Още от "София"

ГЕРБ: Щастлив строител за по-малко от 3 месеца е успял да убеди кмета на "Демократична България", че той единствен в дър

ГЕРБ настояват за незабавно прекратяване на процедурата и пълна проверка на случая. Според тях става дума за харчене на средствата на софиянци

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени