Шеф Манчев и музата му прибират 100 бона да дигитализират картата на гробищата в Банкя

Готвачът играе за обществени поръчки с половинката си Ива Бека

Манчев и Ива Бека
Манчев и Ива Бека Източник: Facebook

Прочутият шеф Иван Манчев е "топ готвачът", когото общинският съветник от ГЕРБ-СДС и водач на листата на коалицията в 23-ти мИР-София Георги Георгиев обвини в нерегламентирано сключване на договор за картографиране на гробищата в Банкя без обществена поръчка.

 

В студиото на bTV Георгиев обяви, че получил информация от "гражданин" за това, че "един много известен шеф-готвач, телевизионна звезда, се оказа, че е получил 100 000 лв., за да картографира и дигитализира гробищата в Банкя, при положение че имаме общинска фирма, която се занимава с това и струва десетки пъти по-малко".

 

Според него договорите са сключени в един и същи ден, с една и съща фирма, за една и съща дейност. Разделянето на две части, твърди Георгиев, е за да се намали изкуствено сумата до 50 000 лв. без ДДС и да се избегне задължението за пускане на обществена поръчка над този лимит.

 

Той обяви, че ще сезира прокуратурата и поиска реакция от страна на кмета на София Васил Терзиев. Георгиев не спомена конкретното име на готвача и на фирмата му, но проверка в Търговския регистър показва, че шеф Иван Манчев е управител и съсобственик на софтуерната компания "Алфагис".

 

Фирма Алфагис със собственици шеф Манчев и Ива Бека
Фирма "Алфагис" със собственици шеф Манчев и Ива Бека Източник: Zonanews

Договорите са подписани на 16 април, като и двете дейности по тях са свързани с един и същ програмен продукт.

 

Готвачът и неговата муза Ива Бека са съсобственици в "Алфагис" още през 2022 г. Сайтът на Агенцията за обществени поръчки показва, че дружеството е участвало като кандидат по четири обществени поръчки за доставка на софтуерни решения през 2023 г., но без да получава договори.

Още от "София"

Столичният общински съвет се среща с лекари заради сливането на две болници в София

Предложението беше дадено от общинските съветници от ГЕРБ-СДС с аргументите, че капацитетът на Четвърта градска болница започва да намалява, намаляват и работещите кадри

Прочетете повече прочетете повече

Антон Хекимян към кмета Терзиев: Защо незаконните постройки на яз. "Искър" още не са съборени?

По думите му Васил Терзиев "много добре" е знаел, че от месец и половина тези сгради не се събарят и попита в тази връзка какъв контрол е прилагала Столична община

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени