Шествие за солидарност с Украйна се проведе в София

В инициативата участват и много украински граждани и бежанци, които развяват знамена и плакати с призиви "Оръжие за Украйна"

Шествие в подкрепа на Украйна
Шествие в подкрепа на Украйна

Шествие за военна помощ и солидарност с Украйна се проведе тази вечер в столицата. Те приканват правителството да заеме достойна позиция в отношението си към войната в Украйна. Пред президентството, събралите се освиркаха БСП и президента Румен Радев. Според тях, позицията на държавния глава е позорна и призоваха за ясна и категорична позиция по отношение на изпращането на военна помощ за Украйна.

 

Шествие в подкрепа на Украйна
Шествие в подкрепа на Украйна Източник: Facebook

Те настояха българското правителство да вземе решение, въпреки че по думите им подобна стъпка вече е закъсняла. Хората на площада призоваваха България да не бъде неутрална и да защити нападната страна, а не агресора. В инициативата участват и много украински граждани и бежанци, които развяват знамена и плакати с призиви "Оръжие за Украйна".

 

Шествие в подкрепа на Украйна
Шествие в подкрепа на Украйна Източник: Facebook

Шествието тръгна в 18:30 ч. от сградата на президентската администрация и стигна до Орлов мост. Според организаторите повече от 2 месеца откакто избухна войната българското правителство все още не е излязло с ясно и цивилизовано решение относно войната в Украйна.

 

Затова са организирали това шествие, за да го приканят да изпрати военна помощ на Украйна и да заеме достойна позиция в отношението към тази ужасна война.

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени