Шофьор нападна жена зад волана, разби прозорец и огледало на колата й

От полицията казаха за NOVA, че мъжът е задържан още на следващия ден за 24 часа, след което мярката е удължена на 72 часа

Пострадалата Николета Ваклинова
Пострадалата Николета Ваклинова Източник: Скрийншот видео кадър

Пореден случай на агресия на пътя в центъра на София. За него сигнализира в социалните мрежи съпругата на капитана на националния ни отбор по баскетбол на колички. По думите на Николета Ваклинова в събота вечер е била нападната от непознат мъж, докато е била в автомобила си. Това е станало на бул. "Акад. Ив. Гешов".

 

С юмрук е счупено страничното огледало и цялото стъкло на шофьорската врата. Ваклинова е с наранявания по лицето и ръцете. По думите ѝ до случката се е стигнало след засичане по невнимание от нейна страна. Ваклинова пътувала от бул. "България" в посока Медицинска академия. В един момент друг автомобил започва нарочно да я засича, докато я принуди да спре.

 

"Човекът слезе от колата и тръгна агресивно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този момент осъзнах, че вероятно не съм го видяла заради метеорологичните условия и съм го засякла. Свалих си малко стъклото, започнах да му се извинявам, но той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си тръгна. Много се уплаших", разказа Ваклинова.

 

Тя се обадила на телефон 112. На място дошла и линейка, която промила раните на жената. Тя е дала показания. От полицията казаха за NOVA, че мъжът е задържан още на следващия ден за 24 часа, след което мярката е удължена на 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Материалите ще бъдат изпратени на прокуратурата.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени