Силна буря и градушка удариха столицата (ВИДЕО)

Наводнени са магазини и подлези

Градушка в София
Градушка в София

Гръмотевична буря със силен вятър и градушка връхлетя източните квартали на София този следобед. По-късно бурята обхвана и други части на столицата. Има сигнали за наводнени детска градина, търговски обекти, приземен етаж на мол и подлез на бул. "Цариградско шосе".

 

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология най-сериозно е засегнат столичният квартал "Младост" 1. 40,8 литра на квадратен метър дъжд са паднали там, а градушката е била с размер около 8 милиметра.

 

Наводнения в София
Наводнения в София Източник: Facebook

От публикувани във Facebook кадри стана ясно, че ледените късове са с големина на малък орех. Най-силно е валяло в "Младост", "Дружба" и "Студентски град", споделиха в коментари потребителите. 

 

Има информация за щети по множество коли и прозорци в "Студентски град", а повечето улици там са наводнени. 

 

Почти 90 сигнала, свързани с метеорологичната обстановка в столицата, са получени на тел. 112. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, за запушени канализационни шахти и за паднали дървета и клони.

 

 

Екипите на пожарната служба действат основно на територията на кварталите "Младост", "Мусагеница" и "Сухата река". Към 19 часа над 30 пожарникари отводняват обществени сгради и улична инфраструктура по основни пътни артерии в София.

 

Бурята не спря над 4 часа, а задръстванията са огромни на някои булеварди в пиковите часове. "Цариградско шосе" бе блокирано към 19 ч. В МОЛ-а на бул. Цариградско шосе" приземният етаж беше наводнен, също така беше и наводнена детска градина.

 

Наводнения в София
Наводнения в София Източник: Facebook

Към момента градският транспорт се движи навсякъде, с изключение на автобусна линия №8, която е пренасочена към ул."Искърско шосе". 

 

Природната стихия постепенно се премести и към останалата част на столицата. За тъмни облаци и дъжд съобщиха от централните райони и около НДК, Южния парк, както и към южните квартали.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени