Скандалът в "Майчин дом": Бивши и настоящи медици в спор

С казуса се заеха от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ)

Университетска болница "Майчин дом"
Университетска болница "Майчин дом" Източник: БГНЕС

Бивши медици от "Майчин дом" обвиняват настоящото ръководство в нередности и злоупотреби. Скандалът в най-голямата АГ болница у нас гори вече месеци наред. Началниците на "Майчин дом" отричат обвиненията и посочват, че става дума за "безпардонна медийна атака".

 

С казуса се заеха от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). "От месеци има безпардонна медийна атака на всички нива към всички държавни учреждения, неправителствени и правителствени организации. Целта е една – да се уязви ръководството на "Майчин дом" и да се овладее болницата заради някакви лични и конюнктурни желание", заяви пред NOVA управителят д-р Иван Диков, който бе обвинен, че е "назначен като марионетка на директора проф. Костов". Той посочва, че е бил назначен след конкурс и е утвърден от Съвета на директорите.

 

Още преди месеци бяха разкрити скандалните практики в управлението на болницата от директора й проф. Иван Костов. Бившият здравен министър Христо Хинков каза, че на този етап обаче все още няма основания да освободи Костов. Срещу него са подадени три сигнала в прокуратурата. Все още не е ясно докъде са стигнали проверките.

 

Междувременно екипът на болницата се раздели на две, а противопоставянето продължава да ескалира. Противниците на Костов говорят за заплати, по-високи от печалбата на лечебното заведение, оплакват се от липса на адекватни действия от страна на управляващите вече три месеца и говорят за "пасивност" от страна на здравното министерство.

 

Зад сигналите срещу Костов застават 23-ма служители. Има и други, но те се страхуват да застанат с имената си. Зад директора застанаха някои близки до него лекари, които обвиниха недоволните в клеветническа кампания. Зад Костов застанаха и съсловни организации.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени