Служители в Спешна помощ блокираха с автошествие "Орлов мост"

Преди това спешните медици блокираха и движението при парламента

Бърза помощ, линейка, спешна помощ
Бърза помощ, линейка, спешна помощ Източник: Zonanews

Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центрове за спешна медицинска помощ в страната протестират заради ниските си възнаграждения. В обедните часове те блокираха движението пред парламента, а по-късно с автошествие работещите в центровете за кратко блокираха движението на "Орлов мост" в София. Малко преди това протестиращите спряха и пред Народното събрание.

 

Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центрове за спешна медицинска помощ в страната протестират заради ниските си възнаграждения. Протестираме с искане за достойно заплащане, за добри условия на труд, за категоризация на труда на медиците, с настояване категорията да бъде изравнена с тази на работещите в пожарната, каза за БТА лидерът на синдикат "Защита" Красимир Митов.

 

"Протестираме с искане за достойно заплащане, за добри условия на труд, за категоризация на труда на медиците, с настояване тя да бъде изравнена с тази на работещите в пожарната", заяви лидерът на синдикат "Защита" Красимир Митов. Той посочи, че ако депутатите не излязат да говорят с протестиращите, в 13:00 ч. ще бъде организирано автошествие в центъра на София. Протестиращите са от Варна, Добрич, Видин, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и др.

 

Митов изрази очакванията на протестиращите за трайно решение на проблема със заплащането на труда на работещите в центровете за спешна помощ, а не само до края на годината. "Искаме днес да бъдем чути, от две години си играем на избори, хората са загубили доверие в тях, въпреки че всички казаха, че ще подкрепят нашите искания, каза Митов в отговор на въпрос защо протестът е днес, след като Народното събрание все още не е започнало работа и няма одобрен държавен бюджет за следващата година. Този път няма да се откажем от исканията си, увери Митов.

 

"Когато се внесе бюджетът в Народното събрание, ще направим палатков лагер до приемане на исканията ни", допълни той.

Още от "София"

Диана Тонова е новият председател на БСП-София

До избор на нов председателски съвет се стигна, след като част от общинските съветници от групата на "БСП за България" подкрепиха кандидатурата на общинския съветник от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за председател на СОС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени