Соченият за извършител на бруталното убийство в София бил длъжник на жертвата, щели да правят общ бизнес

На 16 август прокуратурата ще поиска постоянен арест на заподозреният в убийството Веско Вълчинов

Убиецът Веско Вълчинов и жертвата
Убиецът Веско Вълчинов и жертвата Източник: Агенция Фокус

Соченият за извършител на бруталното убийство в центъра на София е бил длъжник на жертвата си. Това заяви на брифинг директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов, съобщи агенция Фокус. По думите му двамата са били в трайно приятелски отношения. Плановете им били да правят общ бизнес с криптовалута, а заподозреният дължал 2000 лв. на приятеля си.

"На 10 август сигналът е бил подаден в 4 РПУ от братовчед на 41-годишния мъж. Единият от неговите телефони бил намерен до столична автокъща", допълни шефът на СДВР Любомир Николов. 

На 16 август прокуратурата ще поиска постоянен арест на Веско Вълчинов. Това съобщи Христо Кръстев, зам.-градски прокурор на София. Разследването е започнало след като близък на убития подал сигнал, че не го е виждал от вторник.

За помощник на Веско е сочен Константин Суботинов. "Константин Съботинов не е участвал в умъртвяването на жертвата. Той разбира след извършването на убийството и като приятел решава да му помогне", обясни прокурор Иво Илиев.

Материалите за Константин Съботинов са отделени и са пратени в районна прокуратурата. Той е разследван за лично укривателство.

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени