Софийска градска прокуратура привлече обвиняем за пренасяне през границата на марихуана за над 1 млн. лв.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв.

Софийска градска прокуратура
Софийска градска прокуратура Източник: Zonanews

На 01.07.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 43-годишен български гражданин за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества.

 

Досъдебното производство е образувано на 30.06.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК с първо действие по разследването – претърсване и изземване и се води от ТД Митница София под ръководството и надзора на СГП.

 

След запознаване със събраните в началния етап на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни по смисъла на чл. 219, ал. 1 от НПК за привличане на Я. С. към наказателна отговорност.

 

Обвинението спрямо него е за това, че на 29.06.2023 г., около 17:30 ч., с контейнер, транспортиран с товарна композиция, състояща се от влекач и полуремарке, без надлежно разрешително, е пренесъл през границата на страната от Канада в Република България, високорисково наркотично вещество – 438 бр. опаковки, съдържащи коноп (марихуана), с бруто тегло около 219 кг.

 

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв. Работата по случая продължава за установяване на всички факти и обстоятелства в съответствие с изискванията на закона за обективно, всестранно и пълно разследване.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени