Софийска градска прокуратура привлече обвиняем за пренасяне през границата на марихуана за над 1 млн. лв.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв.

Софийска градска прокуратура
Софийска градска прокуратура Източник: Zonanews

На 01.07.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 43-годишен български гражданин за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества.

 

Досъдебното производство е образувано на 30.06.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК с първо действие по разследването – претърсване и изземване и се води от ТД Митница София под ръководството и надзора на СГП.

 

След запознаване със събраните в началния етап на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни по смисъла на чл. 219, ал. 1 от НПК за привличане на Я. С. към наказателна отговорност.

 

Обвинението спрямо него е за това, че на 29.06.2023 г., около 17:30 ч., с контейнер, транспортиран с товарна композиция, състояща се от влекач и полуремарке, без надлежно разрешително, е пренесъл през границата на страната от Канада в Република България, високорисково наркотично вещество – 438 бр. опаковки, съдържащи коноп (марихуана), с бруто тегло около 219 кг.

 

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв. Работата по случая продължава за установяване на всички факти и обстоятелства в съответствие с изискванията на закона за обективно, всестранно и пълно разследване.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени