Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за опит за умишлено убийство

Разследването по случая е проведено от 09 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП

Софийска градска прокуратура
Софийска градска прокуратура Източник: Zonanews

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение пред Софийски градски съд (СГС) срещу М. В. за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 НК. Съгласно обвинителния акт обвиняемият М. В. и пострадалият В. Г. се познавали. Обвиняемият се занимавал с ремонтни дейности на леки автомобили.

 

Пострадалият бил негов клиент и тъй като не бил доволен от извършен ремонт, отношенията между двамата били влошени. На 17.09.2022 г., около 18:00 ч., М. В. и В. Г. били в заведение, където употребили алкохол. Там имало и други чести посетители, както и управителят на заведението, която познавала и двамата. Обвиняемият и пострадалият си отправяли обидни и заплашителни реплики, поради което управителят на заведението ги помолила да напуснат, за да не притесняват останалите гости.

 

Около 20:20 ч. клиент на заведението извел В. Г. навън, а М. В. бутнал навътре в заведението в опит да прекрати агресията помежду им. Пострадалият, намирайки се извън заведението, продължил да приканва обвиняемия към физическа саморазправа. Последният решил да нападне с нож В. Г.

 

Обвиняемият излязъл навън, изблъскал пострадалия на земята и в опит да го убие му нанесъл проникващо в коремната кухина прободно-порезно нараняване. Обвиняемият се отдалечил и се насочил към дома си, където измил ножа. Пострадалият показал раната си на свидетел. Управителят на заведението се обадила на телефон 112 и на място пристигнала Спешна помощ.

 

Пострадалият бил закаран в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", където била му извършена спешна животоспасяваща операция. Разследването по случая е проведено от 09 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени