Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж, заканил се с убийство на жена и я залял с бензин

В.С. е осъждан

Софийска районна прокуратура
Софийска районна прокуратура Източник: Zonanews

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 58-годишен мъж за закана с убийство на жена. На 03.12.2023 г. около 20,00 часа в блок в ж.к. "Свобода" в гр. София, обвиняемият В.С. полял съпругата си с бензин и й казал "Ще те запаля". Жената изпитала основателен страх от заканата и подала сигнал в полицията.

 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал.3,т.1 и т.3, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години. Деянието е извършено в условията на домашно насилие заплахата е предшествана от упражняване на вербално, психическо и физическо насилие спрямо жената.

 

В.С. е осъждан. Предвид опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа. Наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка "задържане под стража" спрямо В.С.

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени