СОС с ново гласуване днес ще се опита да неутрализира путинизма на областния управител на София от квотата на ИТН и на общинските съветници от БСП

Днес от 9 часа столичните социалисти организират протест срещу "повторното разглеждане от СОС на решенията

Столичен общински съвет (СОС)
Столичен общински съвет (СОС) Източник: СОС

Столичният общински съвет ще гласува днес отново алея до руското посолство в София да носи името "Героите на Украйна", а озеленено пространство в район "Изгрев" да се казва "Борис Немцов", както и знамето на Украйна да бъде издигнато на административната сграда на Столична община на ул. "Московска" редом до българското.

 

Общинските съветници приеха трите решения на предишното си заседание на 7 април, но областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на ИТН, ги блокира и върна на СОС, като ги обяви за незаконосъобразни.

 

Трите доклада са внесени отново и са включени като допълнителни точки в дневния ред на заседанието на съветниците днес. Правото на областния управител да връща решения на общинския съвет за ново разглеждане е както президентското вето за Народното събрание, обясни председателят на СОС Георги Георгиев.

 

Съветниците от БСП-София се заканиха да "отстояват правото пред съда", ако СОС приеме решенията отново. Днес от 9 часа столичните социалисти организират протест срещу "повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на сградата на СО и именуването на пространства на "Героите на Украйна" и "Борис Немцов", които областният управител на София град отмени като незаконосъобразни".

 

Протестът се организира от Градския съвет на БСП – София съвместно с Национално движение "Хан Кубрат" и други патриотични организации, информират от партията.

 

 

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени