Спектакъл с музиката на Чаплин в София, Пловдив и Варна

Синът на Чарли Чаплин Юджийн представя лично "Чаплин пианисимо" в България

Спектакъл с музиката на Чаплин в София, Пловдив и Варна
Спектакъл с музиката на Чаплин в София, Пловдив и Варна Източник: PR Team

За първи път в България концертът-спектакъл "Чаплин пианисимо",  посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин  ще бъде представен в София, на 10 юни в зала "България", на 12 юни в Пловдив, Античен театър и на 15 юни във Варна във ФК, в рамките на Международния театрален фестивал "Варненско лято".

 

Спектакълът се изпълнява под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специални декори. В него звучи музика от филми като "Модерни времена", "Великият диктатор", "Хлапето", "Златна треска" и "Светлините на рампата".

 

Чарли Чаплин във филма
Чарли Чаплин във филма "Хлапето" Източник: PR Team

Петото дете на великия артист Юджийн Чаплин пристига в България заедно със  световно известният композитор Жан-Паскал Бентюс и пианиста от  Националната висша консерватория "de Musique de Paris" Силвен Моризе. Тримата ще разкажат живота и творчеството на Чаплин чрез музиката му.

 

Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си баща и ще припомни лични спомени и анекдоти, свързани с кинематографичното му наследство. Мултимедийният музикален спектакъл "Чаплин пианисимо" е показан с голям успех по целия свят.

 

Създателите на шоуто искат да представят по атрактивен начин изключителното филмово и музикално наследство на великия комик. Още в началото на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да създава музикални теми, които дават ритъм на сцените във филмите с негово участие. Постепенно той създава цели музикални партитури, които са важна част от въздействието на филмите му.

 

"Баща ми държеше да контролира изцяло процеса по създаването на един филм – от сценария, през кастинга до музиката, която звучи е него", споделя Юджийн Чаплин, който години наред остава свързан с музикалния бизнес. Билетите за "Чаплин пианисимо" са от 50 до 150 лева. Може да ги намерите  тук  и тук.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени