Старите коли със забрана да влизат в центъра на София от днес

Засега при първи нарушения шофьорите ще бъдат предупреждавани и няма да бъдат санкционирани

София център
София център Източник: Zonanews

Нискоемисионната зона (НЕЗ) за автомобили в София влиза в сила от днес до 29 февруари. Зоната се въвежда в т.нар. "малък ринг", който обхваща централните бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Ген. Скобелев", ул. "Опълченска" и бул. "Сливница".

 

Забраната важи за автомобилите от първа екогрупа. Това са бензиновите – с дата на първа регистрация преди 1 януари 1996 г., и дизеловите – с регистрация преди 1 януари 2002 г.

 

Забраната няма да важи за автомобили, собственост на хора с адресна регистрация в района, както и за хора със специални потребности и увреждания. Нарушителите в зоната ще бъдат следени с камери. Глобата ще бъде от 50 до 500 лева.

 

Засега при първи нарушения шофьорите ще бъдат предупреждавани и няма да бъдат санкционирани. На входните улици по границата на зоната са разположени знаци, които обозначават нейния обхват.

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени