Столична община започва проверка на болница "Шейново" по случая с разменените бебета

По-рано стана ясно, че районната прокуратура разследва случая

Столична община
Столична община Източник: Zonanews

Кметът на София Йорданка Фандъкова е назначила проверка в болница "Шейново", където по информация на пациенти са били разменени бебета. Виновните ще бъдат наказани, увери заместник-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов.

 

"За случая бяхме уведомени от медиите, веднага беше назначена проверка със заповед. Ще бъде проверена работата на болницата, на директора. За случая ще бъде сезиран и медицински одит към Министерството на здравеопазването, ако досега те не са сезирани досега. Много важно за нас е да възстановим доверието, защото системата на здравеопазването е изключително важно доверието в нея да бъде силно и хората да знаят, че няма да има каквито и да било проблеми и ще се работи професионално в лечебните заведение. Връщане на доверието, наказване на виновните и бърза и обективна проверка", посочи Барбалов.

 

По-рано стана ясно, че районната прокуратура разследва случая. Разследването се води по текста в НК, според който, ако някой умишлено замени малко дете, се наказва с лишаване от свобода до две години. Досъдебното производство уточнява всички данни и обстоятелства, случили се в държавна болница.

 

От районната прокуратура ще дадат повече детайли на брифинг по-късно днес. "След като разбрахме, че има такова съмнение, веднага се обърнахме към полицията. Органите на реда започнаха съответните действия и нещата вървят към добър край”, коментира директорът на болницата д-р Румен Велев.

 

Той обясни, че не вярва родителите на едно от бебетата да са отказали да дадат ДНК проба. Самият той разбрал за случилото се на 7-и декември. На въпрос на NOVA дали има други такива случаи в практиката на лечебното заведение, д-р Велев заяви: "За първи път присъствам на такова нещо в нашата болница”, категоричен беше медикът.

 

Още от "София"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени