Столичните общински съветници отново не избраха председател на първи тур, предстои балотаж

Гласуването почти изцяло повтори това от преди седмица, когато кандидатите получиха подкрепата само на своите групи

Столичен общински съвет (СОС)
Столичен общински съвет (СОС) Източник: СОС

Столичните общински съветници не успяха да си изберат председател по време на анонимното гласуване. Четирима души се включиха в надпреварата, като двама от тях отиват на балотаж, който ще се проведе малко по-късно днес.


Гласуването почти изцяло повтори това от преди седмица, когато кандидатите получиха подкрепата само на своите групи. За издигнатия от ПП-ДБ ("Спаси София") Борис Бонев гласуваха 23-ма души.

 

Той ще е в надпревара за председателското място на балотаж с кандидата на БСП Диана Тонова, за която гласа си пуснаха 9 души. Така двамата получиха подкрепа само от своите групи, но не и на други общински съветници.

 

Красимир Гълъбов от "Възраждане" беше подкрепен от 8 души, а Пламен Данаилов от "Има такъв народ" от трима. Общо 47 от 61 общински съветници гласуваха, като има и 4 недействителни бюлетини.

Още от "София"

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Работещи в болница "Пирогов" протестират срещу решение на комисия за избор на началник на Клиниката по детска хирургия

Към настоящия момент решението е проф. Шивачев да продължи да бъде началник на Клиниката по детска хирургия, заяви проф. Костадин Ангелов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени