Таксиметрови шофьори протестират в София с искане за повече стоянки

Само в центъра имаме над 22 премахнати стоянки, каза Красимир Цветков, НТС

Такси
Такси Източник: Zonanews

Протест на таксиметрови шофьори се провежда в този час в столицата. Недоволството им е срещу липсата на достатъчен брой регламентирани стоянки и места на вече съществуващите.

 

"Само в центъра имаме над 22 премахнати стоянки. Нямат мотив, няма обяснение. Виждате какво стана на "Патриарха" и "Витоша", при ремонта не бяха подновени стоянките", каза Красимир Цветков, НТС.

 

"Авансово плащаме алтернативен данък от 26 млн. лева и поне част от него по договор трябва да отиде за подобряване на инфраструктурата и работните ни места, които са на улицата. Основното е, че няма диалог и интерес за разговори. Ние не искаме да пречим на хората и на рейсовете, но постоянно ни се налага да паркираме в нарушение докато чакаме работа и клиенти", посочи Диана Досева, НТС.

Още от "София"

Столичният общински съвет се среща с лекари заради сливането на две болници в София

Предложението беше дадено от общинските съветници от ГЕРБ-СДС с аргументите, че капацитетът на Четвърта градска болница започва да намалява, намаляват и работещите кадри

Прочетете повече прочетете повече

Антон Хекимян към кмета Терзиев: Защо незаконните постройки на яз. "Искър" още не са съборени?

По думите му Васил Терзиев "много добре" е знаел, че от месец и половина тези сгради не се събарят и попита в тази връзка какъв контрол е прилагала Столична община

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени