Тодева: Ще връщам всяко незаконосъобразно решение на СОС

Областната управа не ми е самоцел, добави тя

Вяра Тодева
Вяра Тодева Източник: Скрийншот видео кадър

Областният управител на София-град Вяра Тодева върна за ново обсъждане решението на Столичния общински съвет (СОС) от 8 февруари за избора на постоянните комисии и техните председатели.

 

"Мотивите са разписани изцяло в моята заповед. Не е спазена процедурата за свикване на заседанието – три дни по-рано материалите да са предоставени и всички да са запознати с това какво ще се гласува. Това е изискването на правилника". Това каза в предаването "Тази събота и неделя" областният управител на София Вяра Тодева.

 

Тя уточни, че една трета от общинските съветници имат право да поискат свикване на извънредно заседание "Такова предложение не е постъпило", подчерта Тодева.

 

"Аз изпълнявам своите задължения – да следя за законността на решенията. Нямам никакво пристрастие. Ще връщам всяко решение, което е незаконосъобразно. Всички политически партии трябва да спазват закона", коментира още тя.

 

"Оставката ми не стои на дневен ред. Предстои ротация. Министър-председателят и вицепремиерът Мария Габриел са хората, които ще взимат решенията за разпределяне на позиции и постове. Областната управа не ми е самоцел. Аз съм тук, за да свърша определени полезни неща за гражданите на София. Нямам притеснения дали ще бъда сменена", каза областният управител.

Още от "София"

Антон Хекимян към кмета Терзиев: Защо незаконните постройки на яз. "Искър" още не са съборени?

По думите му Васил Терзиев "много добре" е знаел, че от месец и половина тези сгради не се събарят и попита в тази връзка какъв контрол е прилагала Столична община

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС: Вкопчилият се във властта зам.-кмет по транспорта в София Илиян Павлов да подаде оставка!

Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с поредното безобразно бездействие от страна на заместник-кмета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени