Тодева: Ще връщам всяко незаконосъобразно решение на СОС

Областната управа не ми е самоцел, добави тя

Вяра Тодева
Вяра Тодева Източник: Скрийншот видео кадър

Областният управител на София-град Вяра Тодева върна за ново обсъждане решението на Столичния общински съвет (СОС) от 8 февруари за избора на постоянните комисии и техните председатели.

 

"Мотивите са разписани изцяло в моята заповед. Не е спазена процедурата за свикване на заседанието – три дни по-рано материалите да са предоставени и всички да са запознати с това какво ще се гласува. Това е изискването на правилника". Това каза в предаването "Тази събота и неделя" областният управител на София Вяра Тодева.

 

Тя уточни, че една трета от общинските съветници имат право да поискат свикване на извънредно заседание "Такова предложение не е постъпило", подчерта Тодева.

 

"Аз изпълнявам своите задължения – да следя за законността на решенията. Нямам никакво пристрастие. Ще връщам всяко решение, което е незаконосъобразно. Всички политически партии трябва да спазват закона", коментира още тя.

 

"Оставката ми не стои на дневен ред. Предстои ротация. Министър-председателят и вицепремиерът Мария Габриел са хората, които ще взимат решенията за разпределяне на позиции и постове. Областната управа не ми е самоцел. Аз съм тук, за да свърша определени полезни неща за гражданите на София. Нямам притеснения дали ще бъда сменена", каза областният управител.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени