ЦРУ: Предстои трудна битка за Русия

Можем да сме сигурни, че Путин ще предприеме контранастъпление, коментира заместник-директорът на ЦРУ Дейвид Коен

Централата на ЦРУ
Централата на ЦРУ Източник: Pinterest

 уският президент Владимир Путин ще предприеме контранастъпление, за да се опита да си върне частта от Курска област, превзета от украинските войски, но Русия ще се сблъска с "трудна битка”, коментира заместник-директорът на ЦРУ Дейвид Коен, цитиран от Ройтерс.

 

Той посочи, че резултатите от операцията на украинската армия предстои да се видят. Въпреки че Киев обяви, че няма намерение да анексира превзетите руски територии, украинските войски изграждат отбранителни линии и изглежда, че възнамеряват да задържат "част от тази територия за известен период от време”, посочи Коен на среща на върха за разузнаването и националната сигурност в САЩ.

 

"Можем да сме сигурни, че Путин ще предприеме контранастъпление, за да се опита да си върне тази територия”, каза Коен.

 

"Мисля, че очакванията ни са, че това ще бъде трудна битка за Русия. Путин не само ще трябва да се изправи пред факта, че сега има фронтова линия на руска територия, с която ще трябва да се справи, той трябва да се оправя и с отзвука в руското общество за загубите на руска територия”, поясни Коен.

 

Според него успехът на Украйна в Курск "има потенциала да промени динамиката” на войната в перспектива. За разлика от внезапния украински успех в Курск, руските победи в Донбас идват на огромна цена от хора и техника, подчерта Коен и добави, че въпреки че напредва към важния от логистична гледна точка град Покровск, съвсем не е сигурно, че Русия ще може да го превземе.

 

"Но в крайна сметка нищо от това не променя играта за руснаците в стратегически смисъл”, заключи Коен.

Още от "София"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени