Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Софийските улици продължават да стоят непочистени почти седмица след снеговалежа
Софийските улици продължават да стоят непочистени почти седмица след снеговалежа Източник: Колаж/Facebook/Таня Митова

Седмица след падналия сняг в края на ноември (съвсем очаквано за това време на годината), който блокира България и бе обявен за "бедствие", столицата, която вече се управлява от "Промяната" и "Спаси София" продължава да е стряскащо непочистена.

 

Централните столични улици продължават да са осеяни с изпочупени клони
Централните столични улици продължават да са осеяни с изпочупени клони Източник: Facebook

Да, снегът се стопи заради повишаващите се температури, но общинарите и кметът Васил Терзиев продължават да бездействат по отношение на премахването на огромните камари от счупени клони, счупени от тежестта на мокрия сняг. Те продължават да затрудняват придвижването на гражданите по тротоарите.

 

Непочистени клони по софийските улици
Непочистени клони по софийските улици Източник: Facebook

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните, стоварени върху тротоарите.

 

"Това представляват площадите и улиците на София след снежната буря връхлетяла, страната миналият петък срещу събота. Нормално ли е, толкова дни да няма кой да събере тези изпочупени клони и листа и къде е ролята на Столична община в момента? Свикнахме ли да търпим безхаберие и арогантност?!", питат гневни граждани.

 

Непочистени клони по софийските улици
Непочистени клони по софийските улици Източник: Facebook

 

 

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени