Убийство при спор на пътя: Има ли опит да бъде прикрит извършителят

Престъплението се е случило на 26 януари, СДВР търси свидетели

Бул. "Черни връх", до МОЛ Парадайз
Бул. "Черни връх", до МОЛ Парадайз Източник: Zonanews

Мъж изпадна в кома, а по-късно почина след ритник в главата. Причината – спор на пътя, завършил със смърт. Престъплението се е случило на 26 януари на кръстовище в София – бул "Черни връх" и ул. "Златен рог".

 

От СДВР разпространиха кадри, в които се вижда как мъж отива при друг водач, разменят няколко реплики, последвани от мощен ритник, който събаря мъжа и го оставя в безсъзнание. Той е в кома в продължение на седмици, а на 18 февруари умира в болницата.

За случая се разбра едва в петък, когато полицията отправи призив към очевидците да се свържат със 112. Защо обаче издирването им започна с месец закъснение и какво още се знае по случая – включваме ева костова с повече подробности.

 

В студиото на NOVA адв. Ивайло Юруков, който представлява близките на починалия, заяви, че не се води прокурорска преписка по този случай. По информация на медията извършителят е бил задържан за 72 часа и няма как след това да не му бъде повдигнато обвинение.

 

"Моето тълкувание на това престъпление е, че извършителят е намерил контакт с някои от водещите в момента групи за влияние, за които се говори постоянно в общественото пространство. Под давление на тези групи очевидно е направен опит едно такова тежко престъпление, извършено посред бял ден на един от най-оживените булеварди, да бъде прикрито", заяви адв. Юруков. По думите му няма как да се говори за административна грешка.

Още от "София"

Диана Тонова е новият председател на БСП-София

До избор на нов председателски съвет се стигна, след като част от общинските съветници от групата на "БСП за България" подкрепиха кандидатурата на общинския съветник от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за председател на СОС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени