Утре ще гласуват предложения за изграждане на детски градини чрез намалени отстояния

Намаляването на отстоянията е резултат от направените промени в Закона за устройство на територията по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова и гл. арх. Здравко Здравков

София
София Източник: Zonanews
Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа на заседание утре, доклади от районни кметове за намаляване отстоянието на терени върху, които ще се изграждат детски ясли и градини, съобщиха от СОС.
 
Така с разширяването на площта на детските заведения се прави поредната стъпка към преодоляване недостига на места в детски градини и ясли на територията на Столична община. Намаляването на отстоянията е резултат от направените промени в Закона за устройство на територията по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата Здравко Здравков.
 
Предложенията, които общинските съветници ще гласуват, са от районите "Подуяне" и "Младост". Става въпрос за даване на съгласие за прилагане на намалени отстояния при преустройството на магазин във филиал на детска градина номер 91 "Слънчев кът" за откриването на яслена група, както и изграждане на детско заведение с четири градински и две яслени групи в "Суха река - запад".
 
За район "Младост" намалените отстояния ще дадат възможност за разширение на детска градина номер 109 "Зорница" чрез изграждане на две двуетажни пристройки за четири групи, информират от СОС.

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени