Увеличават заплатите в НДК с 20%

За последните 8 години увеличение на заплатите е имало само веднъж - през 2019 г.

НДК
НДК Източник: Zonanews

Съветът на директорите на НДК единодушно реши да се увеличат заплатите на всички служители в дружеството с 20%. Решението влиза в сила със задна дата - от 1 февруари.

 

Социалните придобивки на всички работещи в дружеството са сред приоритетите на новото ръководство. Затова ще бъде увеличена и цената на нощния труд - от 1.50 на 2 лева. Нараства и броят на дните за платен годишен отпуск - от 25 на 27.

 

За последните 8 години увеличение на заплатите е имало само веднъж - през 2019 г. Тогава трудовите възнаграждения са били вдигнати с 6%, но само на някои служители. През април на 2023 г. са изравнени основните заплати по длъжности, припомнят от пресцентъра на НДК.

 

"Хората са най-големият капитал на Националния дворец на културата. Без тях той е само сграда. Ето защо служителите са основният фокус на нашата нова визия за развитие на дружеството. За нас е особено важно те да бъдат мотивирани", категорична е Андрияна Петкова, изпълнителен директор на НДК.

 

В социалната програма на новия Съвет е планирано и възстановяване на служебната столова в Двореца, където екипът на НДК ще се храни качествено и на разумни цени.

 

Тези първи стъпки в политиката на Съвета на директорите разкриват посоките в цялостната стратегия за обновяване, модернизиране и обживяване на НДК и превръщането му в любимо място на софиянци и гости на столицата. НДК скоро ще бъде истински център за култура, бизнес и развлечение, подчертава ръководството.

Още от "София"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени