В края на ноември започват същинските строителни работи по изграждането на метрото към "Слатина"

Строителната площадка за разширението към "Слатина" бе открита на 24 октомври

Софийското метро
Софийското метро Източник: Zonanews

В края на ноември започват същинските строителни работи по изграждането на метрото към кв. "Слатина", което ще включва шест километра с шест метростанции. Това заяви днес Стоян Братоев, директор на "Метрополитен", който заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова провери разширението на третия метродиаметър и изграждането на метростанция "Георги Аспарухов".

 

Строителната площадка за разширението към "Слатина" бе открита на 24 октомври, но в края на ноември започва същинската работа, съобщи Стоян Братоев. Срокът на договорите вече тече, финансирането е осигурено от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", каза Братоев.

 

Той съобщи, че тунелната машина ще тръгне от бул. "Цариградско шосе". През следващата седмица започват подготвителните дейности, които включват нова организация на движение по локалното платно на "Цариградско шосе". Предвижда се да има обход за за градския транспорт, каза Братоев.

Още от "София"

Столичният общински съвет се среща с лекари заради сливането на две болници в София

Предложението беше дадено от общинските съветници от ГЕРБ-СДС с аргументите, че капацитетът на Четвърта градска болница започва да намалява, намаляват и работещите кадри

Прочетете повече прочетете повече

Антон Хекимян към кмета Терзиев: Защо незаконните постройки на яз. "Искър" още не са съборени?

По думите му Васил Терзиев "много добре" е знаел, че от месец и половина тези сгради не се събарят и попита в тази връзка какъв контрол е прилагала Столична община

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени