Ваня Григорова за трикратно увеличените заплати в СОС: Това не е увеличение, а справедливо разпределение на средствата

Никога не бива да спестяваме от избори, демокрация, заплащане на нашите представители и на държавни служители, добави тя

Ваня Григорова
Ваня Григорова Източник: Булфото

Заплатите на кмета на София и на общинарите да се вдигат драстично - около 3 пъти. Това ще гласува Столичният общински съвет. Темата коментира пред NOVA общинският съветник от Местната коалиция "БСП за България" Ваня Григорова.

 

"В момента заплатата на общински съветник е 1300 лв., чисто получаваме 1080 лв. Това, което се случва в момента, не е толкова увеличение, а справедливо разпределение на средствата. Тези пари и до момента се дават за заплати в Общинския съвет.  Част от средствата, които се заделят минават през заплащания на общински съветници в бордове, фондове. Тях вече няма да ги има", поясни Григорова.

 

"Не е нормално до момента 10 години столичният кмет да получава 3000 лв. заплата, а градоначалници на много по-малки населени места да получават по 6000-7000 лв. Никога не бива да спестяваме от избори, демокрация, заплащане на нашите представители и на държавни служители. Това ни се връща през корупция", твърди тя.

 

Според нея трябва да се инвестира в условия на труд и възнаграждения, особено в дефицитните професии, за да бъдат привлечени кадри.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени