Във Владая останаха 15 часа без ток, в Бояна - 20 часа

Улиците са все още непочистени

Кошмарно непочистени улици във Владая
Кошмарно непочистени улици във Владая Източник: Скрийншот видео кадър

След обилния снеговалеж обстановката във Владая остава тежка, като улиците все още са непочистени, а жителите бяха без ток над 15 часа. Учителка в детската градина обясни, че масово родителите на деца закъсняват заради затрудненото придвижване.

 

Кметицата на селото Цветанка Здравкова съобщи, че единствено главната улица е изчистена. От неделя не е спирала да получава съобщения от местни жители, които не могат да си купят храна и лекарства.

 

"От фирмата ме увериха, че ще изпратят снегорин, но той е поднесъл и не е успял да стигне", каза тя пред NOVA.

 

"Имаше хора, които ми сигнализираха, че са блокирани и не могат да си купят медикаменти и храна", каза още тя.

 

Над 20 часа без ток след снеговалежа останаха жители в столичния квартал "Бояна". Един от тях е танцьорът, познат от различни телевизионни участия Атанас Месечков.

 

Атанас Месечков
Атанас Месечков Източник: Скрийншот видео кадър

"От снощи, от 19:00 часа вечерта, имаме ток. Преди това 20 часа бяхме без ток, без отопление. Напълно изстина дома ни. Досега най-мащабните изключвания на ток е било за 4 часа. Дойде ни 20 часа много", разказа Месечков пред NOVA.  

 

Той допълни, че хората не са имали официална информация за това какво се случва и от онлайн изданията се е информирал, че някъде е имал запален трафопост. "Всички линии бяха недостъпни за информация", каза той.

 

Към момента в квартала остава проблемът с непочистените малки улици. "Жителите на ул. "Зелен парк" се движат по пързалка. Тук е абсолютно непочистено и е в лед до входа на бул. "България", каза още той.

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени