Вили Лилков няма да подкрепи Борис Бонев за шеф на СОС

Вили Лилков сравни балотажа в София с балотажа между Георги Първанов и Волен Сидеров на президентските избори през 2006 г.

Проф. Вили Лилков
Проф. Вили Лилков Източник: Zonanews

"Синя София" ще са опозиция в Столичния общински съвет. Те няма да подкрепят евентуалната кандидатура на Борис Бонев от Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) за председател на СОС. Това заяви пред NOVA NEWS общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков. 

 

По думите му явяването на "Синя София" на местните избори е било алтернатива за десните избиратели. "Важното е, че вдигнахме нивото на политическия разговор за София и нашата кампания има принос за това", каза Лилков.  50% от подкрепилите "Синя София" на първи тур не гласуваха на балотажа за столицата.

 

Вили Лилков сравни балотажа в София с балотажа между Георги Първанов и Волен Сидеров на президентските избори през 2006 г. По думите му "Синя София" ще са конструктивна опозиция в Столичния общински съвет (СОС).

 

"Не зная дали Бонев ще бъде издигнат, но ПП-ДБ трябва да потърси политическо мнозинство за управление. Изборът на председател е начин да се търси коалиция. Персонално няма да подкрепим Борис Бонев, защото това ще представлява включване в управляващото мнозинство. Ще бъдем смислена опозиция", каза той. 

 

Вили Лилков допълни, че плаващите мнозинства са опасни и неизбежно след време се заменят от икономически. Той заяви, че не би станал председател на СОС, защото няма политическо мнозинство зад гърба си.  "Задача на ПП-ДБ е да изградят такова мнозинство", каза още Вили Лилков. 

Още от "София"

Трайчо Трайков: Извинявам се за начина, по който Столична община реорганизира движението по Патриарха

Бях поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени