Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Внезапна проверка направи тази вечер полицията в трите центъра за бежанци в столицата – в кварталите "Военна рампа", "Враждебна" и "Овча Купел".

Целта е да се установи спазва ли се вътрешният ред.

 

Служителите на реда проверяваха и за наркотици и оръжия. Резултатите се очакват в петък сутринта, засега се знае, че има един задържан от центъра в "Овча купел" има един задържан.

 

"Има данни за криминални прояви, тепърва ще изясняваме. Има доста лица с изтекли документи, които трябва да са на територията на други центрове, извън София", каза зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов.

 

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете.

 

Днес парламентът окончателно  прие промяната. СДВР отрече днешната акция да е свързана с предходните инциденти.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени