Водата в София поскъпва с над 22%

Това се случва след съдебно решение

Вода, битово водоснабдяване
Вода, битово водоснабдяване Източник: iStock

След съдебно решение, с което се увеличава нормата на възвращаемост на капитала на "Софийска вода" - днес, на заседание на КЕВР, стана ясно, че държавният регултор ще утвърди размера на нормата на 10 юли, съобщи БНР. Нормата на възвращаемост се отразява на крайната цена на водата за потребителите.

 

КЕВР определи 8,12 на сто, както на всички други големи ВиК оператори. Директорът на "Софийска вода" Васил Тренев коментира:

"С днешното заседание се следва процедурата по одобрение на бизнес плана на "Софийска вода", който бизнес план беше предаден на КЕВР през есента на миналата година. Ние предложихме за тази година увеличение на цената на водата с 22,34%, което се базира основно на увеличение на цени на материали, стоки и услуги, които "Софийска вода" използва, включително и възнагражденията вследствие на натрупаната инфлация. "Софийска вода" работи 2022 и 2023 година без увеличена цена, тъй като няма бизнес-план, т.е. акумулираното увеличение към тази година е това, което ние сме предложили".

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Вкопчилият се във властта зам.-кмет по транспорта в София Илиян Павлов да подаде оставка!

Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с поредното безобразно бездействие от страна на заместник-кмета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени