Водосвет на бойните знамена и знамената светини се състоя в Деня на храбростта

Водосветът на бойните знамена и знамената светини беше отслужен от наместник-председателя на Светия синод на Българската православна църква Негово високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Традиционният водосвет на бойните знамена и знамената светини се състоя днес в Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, Гергьовден, на пл. "Свети Александър Невски". Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев участва в тържествения ритуал и прие почетния строй на представителните гвардейски части.

 

Сред присъстващите бяха още Росица Кирова, заместник-председател на Народното събрание, служебният министър-председател Димитър Главчев, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, кметът на София Васил Терзиев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, както и представители на държавното ръководство, на военно-патриотичните съюзи, дипломати.

 

Държавният глава поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин, след което се състоя тържествен марш на представителните блокове на Въоръжените сили.

 

Водосветът на бойните знамена и знамената светини беше отслужен от наместник-председателя на Светия синод на Българската православна църква Негово високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий. В ритуала участваха знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената светини и представителни блокове.

 

При изпълнението на националния химн по време на водосвета на бойните знамена бяха произведени 20 артилерийски салюта. В края на тържествения ритуал над площад "Александър Невски" прелетяха три изтребителя МиГ-29.

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени