Втори неупешен опит за избор на кмет на район "Красно село"

Фандъкова ще назначи временно един от заместниците

Столичен общински съвет (СОС)
Столичен общински съвет (СОС) Източник: СОС

И на второто си заседание СОС не успя да избере временен кмет на район "Красно село" на мястото на отстранената поради конфликт на интереси Росина Станиславова.

 

От "Демократична България" и БСП бяха категорични, че това може да общински съветник и отново предложиха съответно Борис Милков и Николай Николов.

 

От ГЕРБ-СДС пък бяха категорични, че това трябва да някой от заместниците. И след часове спорове кой е отговорен - общинските съветници не избраха никой от тях.

 

До 6 април столичните съветници одобриха Йорданка Фандъкова да издаде заповед, с която някой от досегашните заместник-кметове на район "Красно село" да изпълнява временно длъжността кмет на района, докато има налице избор от СОС.

 

"Наложи се кметът на СО да свърши работата на политическата група, която днес избяга от отговорност. Надявам се на 6-ти април вече всичко да приключи", това заяви председателят на СОС Георги Георгиев след решението на Общинския съвет.

 

"Надявам се и колегите от ДБ да посочат по законен начин кой да изпълнява длъжността - кмет на район Красно село", заяви още той.

 

Прошко Прошков, общински съветник от ГЕРБ, припомни, че трябва да има работещ район, който да не остави гражданите си без администрация.

 

"Да ни обвинявате, че се водим от политическата целесъобразност, то тогава щяхме да предложим за районен кмет общински съветник от ГЕРБ, където има достатъчно експертни хора с доказан опит. Ние знаем, че е рисково да предлагаме общински съветници за такива длъжности. Досега винаги са се избирали някои от заместник-кметовете и това не е било оспорвано от никого", заяви още Прошков.

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС: Извънредна комисия за приет от СОС годишен отчет за качеството на атмосферния въздух и непрекъснато подобряващ

За пета поредна година от 2019 г. досега продължава тенденцията за постигане на съответствие на нормата от 40 мг/м3 за средногодишната концентрация за ФПЧ10

Прочетете повече прочетете повече

Министър Стефан Димитров: Войната в Украйна постави Черноморския регион на линията на ново разделение между Русия и Запа

Министър Димитров подчерта, че България ще продължи да подкрепя Украйна в нейните усилия за постигане на справедлив и устойчив мир

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени