Вяра Тодева: Все още ходя с охрана, но се надявам скоро да не е необходимо

Припомняме, че в понеделник плочите с надписа на МОЧА в София бяха премахнати

Вяра Тодева
Вяра Тодева Източник: БГНЕС

Все още ходя с охрана, но се надявам скоро да не е необходимо. Бяха множество заплахите, така че авторите не знам дали са известни, тъй като случаят се разследва от МВР. На този етап не се чувствам напълно в безопасност, но се надявам, че когато се намери решение на проблема, нещата ще се успокоят. Това обясни по bTV областният управител на София Вяра Тодева.

 

Охраната ѝ бе назначена заради събитията около демонтирането на МОЧА (т.н. Паметник на съветската армия, бел. ред.) в Княжеската градина. По време на протестите в защита на монумента, Тодева получила множество заплахи.

 

Скеле около МОЧА-паметника на Съветската армия
Скеле около МОЧА-паметника на Съветската армия Източник: Zonanews

Припомняме, че в понеделник плочите с надписа на МОЧА в София бяха премахнати. Как продължава демонтажът?По думите ѝ, Столична община има план и текат подготвителни действия за изливане на плоча, която да предпази паметника от атмосферните условия.

 

"Следва конкурс, който ще бъде обявен от Столична община, за да се реши какво ще има в Княжеската градина", обясни тя. Според твърденията ѝ монумента има много компрометирани плочи.

 

"За момента паметникът няма да бъде ремонтиран, докато не се реши неговата съдба", каза Тодева. Тя потвърди, че демонтираните фигури все още са в село Лозен, където чакат да бъдат реставрирани. "Подготвяме стартиране на обществената поръчка за реставрацията им", добави тя.

Още от "София"

Протестът "СТОП на беззаконието по пътищата" стигна до вратите на Столичната община

От ГЕРБ-СДС се срещнахме с майките на загинали на пътя деца и чухме поредното искане за незабавнота оставка на Благовест Георгиев от ППДБСС, който продължава да се крие", добави политикът

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкова важни, колкото е и икономиката

Дългогодишният кмет на София и кандидат за народен представител в 25 МИР Йорданка Фандъкова и водачът на 23 МИР Георги Георгиев увериха представителите на сектор "Висше образование", че исканията им ще бъдат чути

Прочетете повече прочетете повече

При акция срещу купуване на гласове в кв. "Христо Ботев" в София полицията откри печатница за фалшиви дипломи

Засега само 7 души са арестувани във връзка с купуване на гласове, срещу тях са образувани и досъдебни производства, обясни директорът на СДВР

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени