Явор Божанков: "Фашистка измет", "нечовешка сган", "трябва да бъдат унищожени" - не са думи на Сталин или Хитлер, а на българския народен представител Костадинов

Явор Божанков настоя за "решителен институционален отпор"

Явор Божанков, ПП-ДБ
Явор Божанков, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Преди началоот на днешното гласуване на промените в конституцията, както и на бюджета, проруският депутат от "Възраждане" отново изля порой от обиди, обвинения и заплахи срещу колегите си от управляващата коалиция. 

 

"Правителството на ПП-ДБ е съставено от престъпници, които нарушават законите", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и като доказателство размаха решението на съда, с което демонтажът на Паметника на Съветската армия е обявен за незаконен.

 

Известният с прякора "Копейкин" заяви, че е доволен, че има съдии, които не били "подвластни на олигарси и самозабравили се мутри".

 

"Рано или късно ще има правосъдие и съд за престъпниците, които всекидневно вършат престъпления срещу нашата държава. Демонтажът е само символ на беззаконието в което живеем", заяви той.

 

Костадинов посочи, че втори ден парламентът е ограден от полицаи и жандармеристи. От кого се страхуват престъпниците от ПП-ДБ, от българския народ ли, попита той.

 

"Г-н Пеевски, имате най-големи основания да се притеснявате. И аз на ваше място ще съм много притеснен", обърна се костадинов към шефа на ПГ на ДПС, намеквайки, че той е попаднал временно във властта.

"Уважаеми сънародници, в парламента в момента взимат решения убийци. основатели на корупцията в България, компаньонки, баш крадци", продължи да бълва необезпокояван Костадинов. 

 

Костадин Костадинов, Възраждане (2)-3
Костадин Костадинов, Възраждане (2)-3

Нервният изблик на Костадинов предизвика намесата на председателя на НС Росен Желязков, който го предупреди, че според правилника трябва да го отстрани най-малко от 3 заседания "заради изключително грубия ви език, който е изключително грозно лице на антипарламентаризма".

 

"Няма да ви отстраня, защото това е търсена провокация по подобие на онзи ден. Оставих ви да покажете езика на вашата естетика, за което не мога да ви поздравя. Налагам ви забележка", отсече Желязков.

 

Скандалът продължи, след като и Явор Божанков взе думата за декларация от името на ПП-ДБ. Той обаче реши да започне с цитати: "фашистка измет, нечовешка сган, трябва да бъдат унищожени - не са думи на Сталин или Хитлер, а на български народен представител".

 

Явор Божанков, ПП-ДБ
Явор Божанков, ПП-ДБ Източник: Zonanews

"Всичко започва с думите, Хитлер иде с езика на Третия райх, преди камионетките са заканите. Днес помним и няма да позволим историята да се повтори", заяви депутатът. И обвини представителите на "Възраждане" и техните лидери, че целят разстройване на дейността на най-висшия орган на законодателната власт у нас - НС.

 

Той се оплака от възпрепятстване на възможността депутатите да изказват тезите си от страна на "Възраждане". Явор Божанков настоя за "решителен институционален отпор", защото иначе "Възраждане" ще отидат и по-далеч. Той припомни техния "фетиш към лагера в Белене".

 

"Има много реч на омразата от представителите им" отбеляза още той. божанков отново категорично заяви тезата си, че МОЧА (Паметникът на съветската армия) е "пропагандно съоръжение" . Реакциите срещу кабинета и подкрепящото го мнозинство само показвали, че са на прав път, подчерта Божанков.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени