Йорданка Фандъкова провери изграждането на ново кръгово кръстовище на Околовръстен път

Предвижда се до края на септември да е положен последния износващ пласт асфалтова настилка на локалното платно

Фандъкова провери изграждането на ново кръгово кръстовище на Околовръстен път
Фандъкова провери изграждането на ново кръгово кръстовище на Околовръстен път

На Южната дъга на Околовръстен път се изгражда разширение на локалното платно и ново кръгово кръстовище при пресичането на локалното платно с ул. "Витошки камбани", както и нова улица, свързваща квартала с ул. "Бистришко шосе". Изцяло кръговото кръстовище ще е завършено до 7 септември, съобщиха от Столична община.

 

Предвижда се до края на септември да е положен последния износващ пласт асфалтова настилка на локалното платно, да са готови и тротоарите. Работата на място провери кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със заместник-кмета по направление строителство инж. Ангел Джоргов.

 

Локалното платно на Околовръстен път е с дължина 460 м. По цялата дължина има изградени тротоари с бетонови плочи и положени бордюри, изградени са електро разпределителна мрежа. Изпълнено е ново улично осветление. До края на септември при подходящо време се предвижда полагане на последен пласт асфалтова настилка.

 

Извършено е разширение на ул. "Витошки камбани" в южна посока с дължина 165 м и са изградени тротоари и ново отводняване. Осигурена е достъпна среда. Кръговото кръстовище е оформено при пресичането на локалното платно с ул. "Витошки камбани". То е изцяло ново кръгово кръстовище "Изток" и е решено като 4-клонно кръстовище между локалното платно на Околовръстен път и ул. "Витошки камбани".

 

В рамките на строителните работи е извършена реконструкция на инженерни мрежи и улично осветление. Предстои полагането на последни износващ пласт асфалт. Изградена е и улица "Изток-Запад" заедно с нови тротоари, улично осветление и отводняване. Всички инфраструктурни обекти целят осигуряване на добра транспортна връзка на района с Южната дъга на Околовръстен път.

Изграждането на ново кръгово кръстовище на Околовръстен път
Изграждането на ново кръгово кръстовище на Околовръстен път Източник: Facebook



Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени