Йорданка Фандъкова: София има газ за автобусите и "Топлофикация" до края на май

През пролетните и летните месеци потребяваното количество газ от "Топлофикация София" е почти три пъти по-малко

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова Източник: Zonanews

 Нужните количества природен газ за "Топлофикация София" и за автобусите на "Столичен автотранспорт" са гарантирани и за месец май. Това са уверенията на директорите на "Булгартрансгаз" и "Булгаргаз", с които разговарях тази сутрин. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова във фейсбук.   

 

През пролетните и летните месеци потребяваното количество газ от "Топлофикация София" е почти три пъти по-малко в сравнение с нуждите през отоплителния сезон и това дава голяма степен на сигурност, че необходимите количества ще бъдат осигурени от други доставчици, допълва тя. 

 

Информацията от "Булгаргаз" към момента е, че цената на природния газ, който може да се осигури, ще бъде по-висока.

 

По моя заповед и двете софийски дружества имат разработени кризисни планове за работа както при вариант с намаляване на доставените количества газ, така и за пълно спиране. Към момента се надявам, че крайните варианти на работа ще бъдат избегнати, пише още Фандъкова. 

 

Още от "София"

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени