Задържаха трима мъже, отмъкнали над 70 000 лева при телефонни измами в София

Ало измамниците звънели на случайно избрани телефонни номера и под предлог, че се провежда полицейска операция

Телефонна измама
Телефонна измама Източник: Zonanews

Органите на реда са задържали трима телефонни измамници, успели да отмъкнат над 70 000 лева от различни свои жертви. Двама души са задържани в София, а трети е арестуван със съдействието на униформени от полицията в Русе.

 

ОД на МВР-Русе
ОД на МВР-Русе Източник: Zonanews

В хода на разследването е установено, че мъжете са съпричастни към повече от 10 телефонни измами, реализирани в столицата. Общата стойност на придобитите по измамния начин средства възлиза на над 70 000 лева, съобщават от пресцентъра на столичната полиция.

 

Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР)
Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Източник: Zonanews

Според събраните данни ало измамниците звънели на случайно избрани телефонни номера и под предлог, че се провежда полицейска операция за задържане на телефонни измамници, присвоявали от потърпевшите различни суми.

 

В жилището на един от задържаните е намерено и огнестрелно оръжие, противозаконно придобито при една от измамите, когато възрастна жена предоставила метална касета с пари и оръжието вътре в нея.

 

Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура. Единият от мъжете, на 46 години, е разпитан в качеството на свидетел и е освободен.

 

Като обвиняеми по образуваното досъдебно производство са привлечени другите двама - на 55 години и на 37 години. Наложени са им мерки "задържане под стража". Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. 

Още от "София"

Последни новини

Най-четени