Започна преместването на мигранти от центъра в "Овча купел"

Столичният общински съвет заседава извънредно за сигурността в София

Център за бежанци в "Овча купел"
Център за бежанци в "Овча купел" Източник: Скрийншот видео кадър

Първата група от 30 души вече е изведена от центъра за бежанци в "Овча купел". Това заяви председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева пред столичния общински съвет. Предстои поетапното извеждане на настанените в него мигранти и пренасочването им към центрове в други части на страната.

 

"Центровете за настаняване да са с капацитет не повече от 500 човека и ако е възможно до 300 човека защото анализа показва, че по този начин контроилът е най-добър и дори, ако пак на битова основа възникне разправия много по-ленсо се овладява ситуацията оещ в центъра", заяви Мариана Тошева, председател на ДАБ при МС.

 

Столичният общински съвет заседава извънредно по въпросите на сигурността в града. Заседанието беше свикано по настояване от общински съветници заради напрежението в столицата и зачестилите инциденти с участието на мигранти през последните дни.

 

Освен председателят на Държавната агенция за бежанците в България, на заседанието присъстват главният секретар на МВР Живко Коцев и директорът на СДВР - Любомир Николов.

 

Пред общинските съветници главният секретар на МВР посочи, че анализите на последните инциденти сочат, че тке са от криминален характер и нямат етнически или ксенофобски мотиви. Директорът на СДВР Любомир Николов изтъкна, че негов приоритет е да гарантира сигурността в столицата.

 

 

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени