Започва строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов” в район "Подуяне"

От днес започва строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов" в район "Подуяне". Т...

Софийското метро
Софийското метро Източник: Zonanews

От днес започва строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов" в район "Подуяне". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Изпълнението на този етап от третия метродиаметър включва трасето от квартал "Хаджи Димитър” до квартал "Левски" и е с дължина три километра и три метростанции.

 

От 10:30 ч. на строителната площадка, която е между улиците "Станислав Доспевски” и "Поручик Георги Кюмюрджиев”, в близост до храм "Св. Ап. Йоан Богослов”, Столичната община и "Метрополитен” ще стартират с първа копка изграждането на разширението на метрото. От общината припомнят, че през 2020-2021 г. приключи строителството на Етап 1 и Етап 2, включващи изграждането на трасето от "Овча купел" до "Хаджи Димитър", с дължина 12 км и 12 метростанции.

 

С разширението на третата линия от софийското метро се осигурява удобна връзка на източните квартали на столицата "Хаджи Димитър", "Сухата река” , "Левски Г"  и "Левски В”, в които живеят и работят около 90 000 души, с центъра и западните части на града.

Още от "София"

Трайчо Трайков: Извинявам се за начина, по който Столична община реорганизира движението по Патриарха

Бях поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени