Жена осъди Столична община за 80 хил. лева заради инцидент на трамвайна спирка

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд

Трамвай в София
Трамвай в София Източник: Zonanews

Столична община е осъдена да плати обезщетение в размер на 80 хиляди лева на жена, пострадала при инцидент на трамвайна спирка. Жената се е спънала в стърчащи болтове, предназначени за монтаж на кофа за боклук, и е получила тежки травми - счупила китките на двете си ръце и тазобедрената става на левия крак, пише правният сайт lex.bg.

 

Инцидентът е станал в началото на 2023 г. на спирка "Лагера" в посока пазар "Красно село". Поради тежките травми е била обездвижена за 4 месеца, а след това се е придвижвала само с придружител. Въпреки продължителното лечение, тя не е успяла да се възстанови напълно и е останала с трайни увреждания.

Пострадалата е завела дело в Софийския градски съд (СГС), като е поискала обезщетение от 80 000 лева за неимуществени вреди, както и 3000 лева за разходи за лечение.


Съдът е уважил иска на жената и е осъдил Столична община да плати 80 000 лева обезщетение, както и 10 000 лева разноски по делото. В решението си съдът е посочил, че общината е отговорна за поддържането на тротоарите в безопасно състояние. Стърчащите болтове са представлявали опасност за пешеходците, а общината не е взела мерки за обезопасяването им.

 

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Вкопчилият се във властта зам.-кмет по транспорта в София Илиян Павлов да подаде оставка!

Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с поредното безобразно бездействие от страна на заместник-кмета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени